CO TO JEST HYDROLAT?
Hydrolat nazywany również wodą kwiatową to surowiec kosmetyczny otrzymywany w procesie destylacji roślin lub jej konkretnej części parą wodną. Początkowo, traktowano je wyłącznie jako produkt uboczny produkcji olejków eterycznych, który nie był szczególnie ceniony przez przemysł kosmetyczny. Gdy odkryto dobroczynne właściwości owych wód kwiatowych, stały się pożądanym produktem do pielęgnacji.

HYDROLAT – KTÓRY WYBRAĆ?
Każdy hydrolat został pozyskany z innej rośliny, dlatego ich właściwości będą się od siebie różniły. Dobierając hydrolat oraz inne kosmetyki kieruj się przede wszystkim informacją do którego typu skóry jest on rekomendowany.

5 produktów