OLEJ JOJOBA

(1 review)

19 39 

BESTSELLER

Nawilża, odżywia, spowalnia procesy starzenia się skóry i wygładza zmarszczki. Regularne stosowanie Oleju Jojoba sprawi, że skóra stanie się elastyczna, odżywiona i pozbawiona zmarszczek.

+ 100% naturalny
+ nierafinowany
+ tłoczony na zimno
+ wegański
+ posiada certyfikat ECOCERT
+ nie testowany na zwierzętach
+ nie zawiera GMO/BSE/TSE
+ nie zawiera alergenów
+ nie zawiera nanomateriałów
+ szklana butelka z pompką

Odpowiedni dla kobiet i mężczyzn.
Do każdego typu skóry.
Stosuj codziennie rano i wieczorem.

30 ml
100 ml
Wyczyść
Kategoria:

Olej Jojoba otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno owoców krzewu Simondsja Kalifornijska – Jojoba. Pochodzi z czystych ekologicznie rejonów Hiszpanii, jest w 100% organiczny i nierafinowany. Posiada działanie nawilżające, spowalnia procesy starzenia się skóry, wzmacnia płaszcz hydrolipidowy skóry i nie zatyka porów. Wykazuje dużą zgodność biologiczną ze skórą człowieka, dlatego z powodzeniem może być stosowany do każdego typu skóry. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy E, F i fitosterole. Posiada złoty kolor i delikatny zapach. Regularne stosowane Oleju Jojoba do codziennej pielęgnacji sprawi, że Twoja skóra stanie się elastyczna, odżywiona i pozbawiona zmarszczek.

Olej Jojoba nie utlenia się i nie jełczeje dlatego bardzo długo zachowuje swoje drogocenne właściwości.


WŁAŚCIWOŚCI OLEJU JOJOBA

– wygładza zmarszczki,
– spowalnia procesy starzenia się skóry,
– odżywia i regeneruje skórę,
– reguluje wydzielanie sebum,
– nie zatyka porów,
– łagodzi stany zapalne i podrażnienia,
– wzmacnia płaszcz hydrolipidowy skóry,
– łagodny dla skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień,
– naturalny antyoksydant
– może służyć do demakijażu.


ZASTRZEŻENIE

Produkt naturalny dlatego poszczególnie partie produktu mogą nieznacznie różnić się od siebie kolorem lub zapachem.

NA TWARZ

  1. Oczyść skórę twarzy (np. za mocą hydrolatu)
  2. Rozetrzyj kilka kropli oleju w dłoniach.
  3. Nanieś go dłońmi wklepując w skórę twarzy.
  4. Pozostaw olej do wchłonięcia.
INCI:

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil

Sposób uzyskania:

Tłoczony na zimno.

Jakość:

100% naturalny produkt, nierafinowany.

Pochodzenie:

Hiszpania

Typ skóry:

dojrzała, mieszana, naczynkowa, normalna, sucha, tłusta, trądzikowa, wrażliwa

Pojemność:

30 ml, 100 ml

Opakowanie:

Szklana butelka z pompką.

Zastrzeżenie:

Produkt wyłącznie do użytku zewnętrznego. Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. Unikać bezpośredniej ekspozycji na promienie słoneczne.

  1. Małgorzata

    Świetny produkt, bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Używam po rano i wieczorem – również pod makijaż. Duża butelka wystarcza mi na ponad 2 miesiące.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *